TABLET MENU’S : de toekomst begon gisteren

Hoewel het gebruik van tablet menu’s nog in zijn kinderschoenen staat, zijn er toch enkele pioniers in België die resoluut de kaart van de toekomst hebben getrokken. Eén ervan is Brasserie Stefanie’s uit Kortrijk, waar men nu al enkele maanden werkt met tablet menu’s.

Wij hadden daarover een gesprek met Stefanie en hieronder vindt u enkele van haar uitspraken.

De invoering van de tablet menu’s was een succes. Stefanie heeft zeker geen spijt van haar beslissing en ze raadt tablets aan voor ieder restaurant dat wil uitspringen boven de massa en net dat tikkeltje méér wil bieden. Wie volgt haar voorbeeld?

Wie op ‘Tripadvisor’ naar een restaurant in Kortrijk zoekt, ziet Brasserie Stefanie’s op nr. 1 verschijnen. Laat ons eerlijk wezen, dat is niet te danken aan de tablets, maar aan de lekkere gerechten, de bediening en de gezellige sfeer.

Uit ons gesprek met Stefanie plukten we enkele vragen:

Waarom besliste u tablets als menukaart te gebruiken?

We waren al reeds een jaar aan het werk met een I-pad met een PowerPoint presentatie  wat toeliet onze steeds wisselende suggesties op een eenvoudige maar vernieuwende manier aan de man te brengen. Al was dit nog maar een embryonale fase, toch wisten de klanten deze nieuwe technologie te waarderen. Al snel zijn we op zoek gegaan naar een volledige overschakeling op tablets. Wat ons over de schreef trok, was de eenvoudige manier om zaken onmiddellijk te veranderen (prijzen, gerechten) en het vermijden van steeds terugkerende hoge drukkosten.”

Hoe reageren de klanten?

Jongen mensen zijn super enthousiast. Wauw, tof, nooit eerder gezien… horen we hier dagelijks. Door de eenvoudige manier van werken en een klein woordje uitleg gaan ook de minder jongere klanten mee in het verhaal.”

Hebt u soms moeilijkheden ondervonden met de tablets?

Ja natuurlijk. Elk nieuw verhaal heeft zijn kinderziektes. Klein van aard, maar ze werden weggewerkt in functie van onze ervaringen en de opmerkingen die we kregen.”